Vers Geschild is aan het klokhuis toegekomen...


Gezien de te drukke werkzaamheden van de bestuursleden van Vers Geschild,
werd tijdens de algemene jaarvergadering van vrijdag 9 maart met voltalligheid van stemmen beslist
om de activiteiten van Vers Geschild vanaf april stop te zetten.

Wij wensen iedereen die ons trouw is blijven bezoeken van harte te danken
en hopen jullie nog op andere activiteiten weer te zien.
Wij sluiten dit mooie jaar dan ook af met een spetterende avond
waar onze ‘poulin’ David Eylenbosch het podium krijgt als gastdichter.

Wie hem al heeft bezig gehoord, weet dat dit een unieke gelegenheid zal zijn
om hem eindelijk langer dan een paar minuten te kunnen genieten
en hopen u dan ook op onze laatste avond te mogen ontmoeten.

Jo, Nanny, Marc, Werner, Kaatje

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Vers was geschild door David Eylenbosch

Vers Geschild januari 2008 (fotograaf Rob van dienst)

Saturday, May 5, 2007

28 en 30 april: Marc Tiefenthal en Kaatje Wharton op 'Terug Van Maerlant'








Ter ere van 10 jaar Damme Boekendorp organiseerde het Venijnig Gebroed een dichterlijke activititeit onder de naam ‘Terug Van Maerlant’. Uit de vele inzendingen werden dertig gedichten geselecteerd en de dichters uitgenodigd hun gedicht op zaterdag te komen voordragen. Marc en Kaatje behoorden tot de gelukkigen, en togen goedgemutst onder een stralende zon “Dammewaarts”. Dat het een heel fijne middag was, kan door niemand ontkend worden. De titels van de gedichten werden vanuit alle hoeken van Damme op voetpaden en straten gekrijt en de aanwezige dichters lazen door de megafoon hun werk voor om het nog eens lichtjes over te doen op de trappen van het Stadhuis van Antwerpen.

De grote verrassing aan het einde van de avond, toen op een welkom terras nog één en ander gedronken werd, was dat het gedicht van Kaatje Wharton mee in de selectie zat waardoor zij maandag op de slotactiviteit van ‘Terug Van Maerlant’ uitgenodigd werd om buiten haar gedicht ook ander werk voor te dragen.

Maandag was het iets kouder dan op zaterdag maar de dichters trokken omstreeks 20 uur van restaurant naar restaurant om eigen werk voor te dragen. Eerst gebeurde dit wat onwennig maar na een restaurant of twee lukte het nog best en de dichters kregen er hoe langer hoe meer plezier in. De markt voorbijlopen was die avond een aangename bezigheid daar ondertussen Wigbert een concert gaf en stil was het dus niet. Om 22 uur kregen de dichters het podium en werd er afwisselend muziek en beeld gespeeld en voorgedragen. Helaas was het ondertussen zo koud geworden dat het publiek begon weg te lopen en de voorstelling ingekort werd. Niet getreurd, een groep mensen, die nog op het verwarmde terras zaten waar wij ook met een groepje naartoe trokken, vroeg om een privé voorstelling, die hebben Armando, Gerard, Gert en ik met plezier gegeven.

Het was al ver na middernacht eer Gert en ik als eerste terug huiswaarts reden… nog fijner de dag nadien mailtjes te ontvangen waardoor meteen geweten was dat iedereen die nacht nog veilig zijn bed heeft terug gevonden.

Nog meer foto’s zijn te vinden op de site van ‘het venijnig gebroed’



Het eerste uit een reeks filmpjes, gemaakt door Denis Vercruysse van het Venijnig Gebroed. Ze worden regelmatig aangevuld.

No comments: